КУПУЙ!

Криклій пояснив рішення звільнити в.о. голови «Укрзалізниці» після двох місяців роботи

Home  /  Бізнес  /  Криклій пояснив рішення звільнити в.о. голови «Укрзалізниці» після двох місяців роботи


місце для вашої реклами!

Виконувач обов’язків керівника «Укрзалізниці» Желько Марчек не виправдав довіру, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Рішення, наскільки проінформувала нас наглядова рада, відповідне вже ухвалене. Ми чекаємо на формалізоване подання. Після чого це все буде вже вноситися до Кабміну. Якщо говорити про ті речі, які не виправдали довіру, то їх чимало. Це в першу чергу продаж непрофільних активів, тому що по них ставилися відповідні завдання», – сказав Криклій в ефірі програми «Суботнє інтерв’ю».

Він наголосив, що в «Укрзалізниці» дуже багато непрофільних речей, «починаючи від якихось офісних приміщень, баскетбольних залів, спортивних майданчиків, того, чим не користуються, санаторії, багато-багато різноманітних речей».

«За приблизними підрахунками, можна вивільнити гроші від 8 до 12 мільярдів гривень. А це великі гроші навіть для «Укрзалізниці». І за рахунок них можна було і запланувати якраз придбання, у тому числі оновлення рухомого складу. У цій частині провалена відверто робота членами правління», – заявив Криклій.

Він додав, що «Укрзалізниця» зволікала з реструктуризацією низки кредитів.

«Це теж, я вважаю, велика проблема. Багато операційних питань виникало. По оптимізації діяльності вони теж не здійснили програму, яку декларували. Питань і зауважень дуже і дуже багато», – зазначив міністр.

29 січня Кабінет міністрів погодив звільнення з посади керівника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, який був призначений очільником компанії в січні 2019 року.

У лютому виконувачем обов’язків керівника компанії став Желько Марчек.

your ads here

реагуйте: