КУПУЙ!

Міністр оборони Польщі відновив розслідування авіакатастрофи під російським Смоленськом

Home  /  Новини  /  Міністр оборони Польщі відновив розслідування авіакатастрофи під російським Смоленськом


місце для вашої реклами!

polska-ru

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич підписав указ про відновлення розслідування авіакатастрофи під російським Смоленськом, у якій 10 квітня 2010 року загинув польський президент Лех Качинський з дружиною та 95 керівників країни і представників політичної еліти.

Поновлення розслідування пов’язане з тим, що, як вважають представники польського уряду, сформованого партією «Право і справедливість», основні факти, що вказують на «відповідальність Росії» були «приховані» під час попередніх досліджень.

Представники правих політичних сил Польщі давно наполягали, що аварія сталася невипадково, хоча як польські, так і російські дослідники стверджували, що катастрофа сталася через помилку пілота, погану погоду і погане управління повітряним рухом.

До комісії, яка буде вести розслідування, увійшла 21 особа. Керувати нею буде консультант Міжнародної організації цивільної авіації Вацлав Берчиньський. Польській групі допомагатимуть четверо іноземних експертів: американський судмедексперт Майкл Байден, британський льотний інженер, консультант у сфері льотної безпеки Френк Тейлор, інженер і пілот з Данії Гленн Єргенсен, а також російський економіст Андрій Ілларіонов.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила у четвер, що відновлення Польщею офіційного розслідування авіакатастрофи 2010 року у Росії є суверенним правом Варшави.

Правда України

your ads here

реагуйте: