КУПУЙ!

У Раді розробили законопроєкт про підтримку виробництва промислового обладнання в Україні – Гетманцев

Home  /  Бізнес  /  У Раді розробили законопроєкт про підтримку виробництва промислового обладнання в Україні – Гетманцев


місце для вашої реклами!

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю Радіо Свобода заявив про напрацьований на сьогодні законопроєкт про підтримку виробництва промислового обладнання в Україні.

«Ми на сьогодні вже розробили законопроєкт на нашому саме комітеті, спрямований саме на підтримку, от якраз тут за рахунок зниженої ставки ПДВ, виробництва обладнання в Україні. Бо нам необхідне обладнання. Ввезення обладнання з-за кордону, яке не виробляється в Україні, і виробництво, реалізація обладнання тут. Бо у нас від 60% до 80% зношення основних засобів. Ми не конкуруємо з усією Європою зараз. З Білоруссю ми не конкуруємо. Бо у нас таке зношення основних засобів. Ми вже ухвалили норму про прискорену амортизацію, коли вартість основного засобу, що придбав підприємець, він може списати за два роки, а не чекати 10 років, як це було раніше», – розповів Гетманцев.

Він визнав, що «в проєкті бюджету на 2021 рік не так багато є програм, які спрямовані саме на розвиток промисловості».

«І це було одним із наших як Верховної Ради зауважень до проєкту цього бюджету», – додав він.

В липні у Верховній Раді був ухвалений в першому читанні законопроєкт про зміни до закону «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості, який серед іншого, передбачає, що у публічних закупівлях хоча б частина товару має бути вироблена в Україні.

В пояснювальній записці до законопроєкту вказувалось, що за підсумками 2019 року виробництво промислової продукції в Україні знизилось на 1,9% до попереднього року. «Негативна тенденція продовжилась у 2020 році – за підсумками січня – квітня 2020 року виробництво скоротилось на 7,9% до аналогічного періоду попереднього року. Якщо така динаміка збережеться до кінця року, то забезпечити обсяги виробництва рівня 2019 року буде можливо лише наприкінці 2023 року», вказували ініціатори законопроєкту.

your ads here

реагуйте: