КУПУЙ!

Міжбанк: долар знову наближається до річного рекорду щодо гривні

Home  /  Бізнес  /  Міжбанк: долар знову наближається до річного рекорду щодо гривні


місце для вашої реклами!

На українському міжбанківському валютному ринку долар знову наближається до річного максимуму щодо гривні, вже зафіксованого раніше цього місяця (на 6 жовтня НБУ встановлював офіційний курс 28 гривень 40 копійок за долар, це був рекорд майже за два роки, від листопада 2018-го).

За даними Finance.ua, станом на 12:00 котирування сягнули 28 гривень 36,5–38 копійок за долар (із ранкового рівня 28 гривень 34–35,5 копійки за одиницю американської валюти).

«Фінансисти і клієнти зараз обмірковують основне питання: вихід регулятора (в другій половині дня 26 жовтня НБУ вийшов на торги з пропозицією долара по 28,34 гривні – ред.) – це довгостроковий сигнал, що його влаштовує рівень близько 28,35 гривні за долар або все ж таки вчора це була разова акція, щоб не дати розгойдати ринок у перший день після місцевих виборів. Поведінка регулятора сьогодні (його виходи або невиходи на торги) дозволять учасникам ринку отримати більш точну відповідь на це питання», – інформували перед початком сесії аналітики сайту «Мінфін».

Національний банк України встановив опівдні 27 жовтня довідкове значення курсу 28 гривень 36 копійок за долар.

your ads here

реагуйте: