КУПУЙ!

Шмигаль прокоментував можливість курсу 30 гривень за долар

Home  /  Бізнес  /  Шмигаль прокоментував можливість курсу 30 гривень за долар


місце для вашої реклами!

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що не обговорює з керівництвом Національного банку України курс 30 гривень за долар і стимулювання інфляції. 

 

«Такі питання з центробанком не обговорюються. Національний банк веде власну монетарну політику. Нас цікавить розвиток промисловості, нас цікавлять інвестиції, але це не предмет дискусій про особливу емісію коштів, і не предмет того, що курс має бути штучно занижено або завищено. Курс регулюється ринком», – сказав Шмигаль під час робочої поїздки до Полтавської області, відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна», чи обговорюється з керівництвом центробанку необхідність курсу 30 гривень за долар.

 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що через завищений, на його думку, курс гривні щодо долара США українські підприємства «недоотримали мільйони і закрилися». «Як ми можемо жити, якщо у нас навіть бюджет порахований за курсом 30, а гривня, ви бачите, яка у нас», – сказав глава держави на зустрічі з представниками бізнесу Чернівецької області 8 липня.

 

У широкому коридорі 26,5–27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня. Зроблена 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище.

Після призначення в середині липня головою НБУ Кирила Шевченка девальвація національної валюти прискорилася. Впродовж кількох останніх сесій регулятор показав учасникам ринку нові орієнтири – НБУ продав минулого тижня понад 300 мільйонів доларів за курсом дещо нижче від 28 гривень за долар. Нижній параметр нового коридору міжбанківський ринок нині знаходить без активної участі Нацбанку.

your ads here

реагуйте: