КУПУЙ!

Валютний ринок знайшов нову точку рівноваги

Home  /  Бізнес  /  Валютний ринок знайшов нову точку рівноваги


місце для вашої реклами!

Український міжбанківський валютний ринок знайшов нову точку рівноваги після ажіотажу, викликаного відставкою минулого тижня голови НБУ Якова Смолія. За даними Finance.ua, торги 8 липня завершилися на рівні 26 гривень 93–95 копійок за долар.

«Паніка після відставки голови Нацбанку явно зникла, і клієнти увійшли вже у звичайний діловий ритм, що призвело до поступового повернення котирувань міжбанку та готівкового ринку до рівнів нижче 27 гривень. Це заспокоїло частину покупців і дає їм можливість навіть активно торгуватися протягом дня і обирати оптимально низький рівень курсу. Але всі розуміють, що інтрига навколо нового голови НБУ і подальшої грошово-кредитної та валютної політики регулятора зберігається, що впливає на настрої учасників ринку в середньостроковій перспективі», – відзначають аналітики сайту «Мінфін».

Національний банк України встановив на 9 липня курс 26 гривень 95 копійок за долар, це на дві копійки більше за офіційний курс на 8 липня.

У широкому коридорі 26,5–27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня. Заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище. Упродовж кількох торгових сесій ситуація стабілізувалася.

your ads here

реагуйте: