КУПУЙ!

Трамп зустрінеться з американськими нафтовиками на тлі обвалу котирувань нафти

Home  /  Бізнес  /  Трамп зустрінеться з американськими нафтовиками на тлі обвалу котирувань нафти


місце для вашої реклами!

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що 3 квітня в Білому домі зустрінеться з керівниками американських нафтових компаній.

Ця галузь промисловості США зазнала подвійного удару: падіння попиту на енергоносії збіглося з обмеженнями, які уряд наклав для боротьби зі спалахом пандемії COVID-19.

Суперечка між Росією та Саудівською Аравією щодо скорочення видобутку також спричинила обвал нафтових цін.

Трамп на брифінгу в Білому домі 1 квітня не уточнив, які компанії будуть представлені на нараді. Однак він прокоментував відносини між Саудівською Аравією та Росією, заявивши, що дві країни ведуть переговори і можуть подолати свої розбіжності.

Радник з питань національної безпеки в адміністрації Трампа Роберт О’Браєн також виступив на брифінгу, заявивши, що США «працюватимуть із найбільшими світовими виробниками нафти для подолання нестабільності на світових нафтових ринках».

Котирування нафти залишаються нині на рівнях, які є критичними для більшості компаній, що видобувають у США сланцеву нафту. Зранку 2 квітня нафта Brent коштує дещо вище за 26 доларів за барель, американський сорт WTI – понад 21 долар за барель.

 

Тригерами березневого обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна. Саудити пропонують споживачам, орієнтованим раніше на купівлю російської нафти, нижчу ціну, щоб витиснути конккурента з ринку.

 

your ads here

реагуйте: