КУПУЙ!

Кличко: через заходи з протидії коронавірусу Київ втратив 1 мільярд гривень

Home  /  Бізнес  /  Кличко: через заходи з протидії коронавірусу Київ втратив 1 мільярд гривень


місце для вашої реклами!

Київ має переглянути коштори з урахуванням витрат на боротьбу з поширенням коронавірусної лікарні, повідомив на брифінгу Віталій Кличко.

За його словами, з цією метою на 26 березня скликане позачергове засідання Київської міської ради.

«Нам потрібно внести суттєві корективи в бюджет і перенаправити більше коштів на медичну галузь, бо сьогодні місто витрачає багато грошей на заходи з упередженням пандемії. За попередніми розрахунками, втрати для столиці вже сягають одного мільярда гривень, і ця цифра може в разі зрости в разі загострення ситуації», – сказав Кличко.

Читайте також: Банки, курс і карантин: що змінилося для простого українця?

Водночас міський голова Києва, який також очолює Асоціацію міст України, закликав уряд не забирати кошти в місцевих громад, які й так мають витрачатися на запобігання спалаху хвороби.

«(Громади – ред.) і так ледве витримують ситуацію в нинішніх умовах, коли мають фінансові заходи у боротьбі з поширенням коронавірусу, а уряд планує позбавити громади місцевих акцизів і додаткових субвенцій на суму майже 13 мільярдів гривень. Це колосальна сума. В таку кризу уряд має підтримувати місцеве самоврядування, а не пускати його з торбинкою по світу», – стверджує мер столиці.

Читайте також: Зростання цін на продукти, відсутність масок, черги біля «Ощадбанку» – провінційне містечко Львівщини у час карантину​

Він додав також, що Київ закуповує усе необхідне для столичних лікарень – тести, маски, захисні костюми для медичного персоналу, медичне обладнання – за кошти міського бюджету.

25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. ​Він передбачає заборону роботи громадських закладів, окрім закладів харчування на винос, обмеження роботи громадського транспорту. Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня. Він мав тривати до 3 квітня.

 

your ads here

реагуйте: