КУПУЙ!

НБУ провів аукціон для стримування зростання долара

Home  /  Бізнес  /  НБУ провів аукціон для стримування зростання долара


місце для вашої реклами!

Національний банк України провів 13 березня аукціон із продажу долара США. Регулятор оголошував, що готовий продати до 200 мільйонів доларів.

«З усіх заявок учасників ринку на 98,1 млн доларів США було задоволено заявки на 63,7 мільйона Середньозважений курс за результатами аукціону становив 26,03 гривні за долар США», – ідеться в повідомленні.

 

Це вже другий подібний аукціон цього тижня, перший регулятор провів 12 березня.

Опівдні НБУ встановив довідкове значення курсу 26 гривень 7 копійок за долар, це на 21 копійку більше за офіційний курс на 13 березня.

На міжбанківському валютному ринку максимальні значення сягали 26 гривень 10,5–12,5 копійки за долар, але після проведення аукціону опустилися до 26 гривень 3–6,5 копійки за долар, повідомляє Finance.ua.

Зростання котирувань долара в Україні відбувається на тлі погіршення світової кон’юнктури в зв’язку з поширенням коронавірусу. Це спричиняє відтік валюти нерезидентів із українських цінних паперів та неможливість для українського уряду оформити нові запозичення за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики. Експортери за таких обставин воліють притримати валюту, імпортери – якнайшвидше купити обсяги, потрібні для оплати за контрактами.

your ads here

реагуйте: