КУПУЙ!

Міжбанк відкрився падінням гривні щодо долара США

Home  /  Бізнес  /  Міжбанк відкрився падінням гривні щодо долара США


місце для вашої реклами!

У перші хвилини торгів на українському міжбанківському валютному ринку гривня втратила щодо долара США майже 30 копійок. За даними Finance.ua станом на 10:00, торги відкрилися на позначках 25 гривень 25–29,5 копійки за долар. Це суттєво вище від рівня закриття торгів у п’ятницю, 6 березня, коли котирування сягали 24 гривень 98 копійок – 25 гривень 1 копійки.

Офіційний курс, втсановлений Націнальним банком України, на 10 березня становить 24 гривні 92 копійки за долар.

9 березня значного падіння зазнали всі провідні світові біржі, ринок пережив найгірший день із 2008 року. Тригерами обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна.

Для України падіння цін на нафту є позитивним чинником, але обвал на світових біржах спричиняє зазвичай виведення капіталів із ринків, подібних до українського. Саме ця обставина грає проти гривні.

your ads here

реагуйте: