КУПУЙ!

Державна продовольчо-зернова корпорація буде приватизована – Кабмін

Home  /  Бізнес  /  Державна продовольчо-зернова корпорація буде приватизована – Кабмін


місце для вашої реклами!

Уряд на засіданні 3 березня передав Фонду держмайна 100% акцій великих державних підприємств, серед яких «Державна продовольчо-зернова корпорація України», йдеться в повідомленні на сайті Кабінету міністрів.

«Це найбільша корпорація – експортер зерна в Україні та найбільший в країні виробник борошна. На папері чомусь збиткова та неефективна. Завдяки приватизації підприємство зможе модернізувати свої потужності, створити нові робочі місця та сплачувати більше податків до державного бюджету України», – заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Згідно з повідомленням, уряд також передав на велику приватизацію також ще три великі держкомпанії – завод «Більшовик», ДАК «Хліб України» і «Артемсіль».

«На підприємствах буде проведено реструктуризацію та підготовку до прозорих аукціонів із залученням приватного інвестора», – додали в уряді.

Державна продовольчо-зернова корпорація входить в десятку найбільших експортерів зерна, а також найбільший виробник борошна в Україні. В уряді кажуть, що 227 вагових комплексів і 47 елеваторів компанії потребують оновлення та інвестицій.

your ads here

реагуйте: