КУПУЙ!

«Нафтогаз» виконав 95% плану із закачування газу до ПСГ – компанія

Home  /  Бізнес  /  «Нафтогаз» виконав 95% плану із закачування газу до ПСГ – компанія


місце для вашої реклами!

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повідомила, що до підземних сховищ газу (ПСГ) для успішного проходження опалювального сезону залишилося закачати менш як мільярд кубометрів палива.

«Перетнули позначку в 19 мільярдів кубометрів газу в підземках. Випереджаємо план», – вказав 11 вересня голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

12 вересня компанія відзначила, що за вісім місяців газотранспортна система України здійснила транзит майже 60 мільярдів кубометрів палива. З Росії «Нафтогаз» для потреб України не імпортує газ 1385 днів, а з країн ЄС за вісім місяців компанія отримала 9,6 мільярда кубометрів. «Споживання склало 16,7 млрд куб.м газу, що на 8% менше показника 2018 року», – вказали також у «Нафтогазі».

 

Наприкінці серпня компанія повідомляла, що «щоб пройти опалювальний сезон без енергетичних ризиків, маємо до початку опалювального сезону накопичити в ПСГ близько 20 мільярдів кубометрів газу»,

Опалювальний сезон в Україні розпочинається орієнтовно 15 жовтня. Опалення в будинках із централізованим теплопостачанням вмикається тоді, коли впродовж трьох днів середньодобова температура опускається нижче за 8 градусів за Цельсієм.

your ads here

реагуйте: