КУПУЙ!

У «Нафтогазі» розповіли, скільки коштуватиме газ для населення у травні

Home  /  Економіка  /  У «Нафтогазі» розповіли, скільки коштуватиме газ для населення у травні


місце для вашої реклами!
У травні ціни на газ для населення України буде знижено. Як повідомили у НАК «Нафтогаз»,  з 1 травня, згідно рішення НКРЕКП, по всій території України діє єдиний тариф на транспортування газу, але кожний облгаз має індивідуальний тариф на розподіл газу.

Ціни відрізняються залежно від регіону, адже їх встановлюють облгази та міськгази.

Відповідно до інформації Асоціації газового ринку, найдешевшим буде газ у Києві – 7810,61 гривні за тисячу метрів кубічних. Найбільше заплатять споживачі ТОВ «Газовик», що на Вінниччині – 8428,61 гривні за тисячу кубометрів.

22 квітня, в уряді повідомили, що узгодили з «Нафтогазом України» механізм зниження ціни на газ для населення і теплової генерації з 1 травня – до рівня 8247 гривень за тисячу кубометрів.

Згідно з урядовим рішенням, ухваленим на засіданні 3 квітня, якщо кон’юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, «Нафтогаз» зобов’язаний продавати газ для населення за ціною, що визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує паливо промисловим споживачам за умови передоплати.

У березні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що доручить Міністерству фінансів і «Нафтогазу» почати переговори із Міжнародним валютним фондом, щоб запобігти росту тарифів на газ для населення в майбутньому.

your ads here

реагуйте: