КУПУЙ!

Євросоюз домовився про нові правила регулювання газопроводу «Північний потік-2»

Home  /  Економіка  /  Євросоюз домовився про нові правила регулювання газопроводу «Північний потік-2»


місце для вашої реклами!

Євросоюз 12 лютого домовився про нові правила регулювання газопроводу «Північний потік-2».

На газопровід будуть поширюватися вимоги європейської газової директиви, однак Німеччина зможе робити для нього виключення. Їх потрібно буде погоджувати з Єврокомісією.

Німеччина, компанії з якої беруть фінансову участь у проекті постачання газу до Європи з Росії в обхід транзитних можливостей України, підтримує його і на державному рівні, називаючи «суто комерційним», хоча Берлін заявляє про необхідність зберегти транзит російського газу і через Україну.

Читайте також: Європарламент усвідомив, що небезпека від Росії значно зросла – Калніете

Україна, як і низка країн Євросоюзу, переважно східноєвропейських, балтійських і скандинавських, а також США виступають проти цього проекту. Вони наголошують, що проект суто політичний, бо збільшує залежність Європи від російського газу, і економічно не обґрунтований. Таку позицію підтримує і Європейська комісія, яка в разі ухвалення пропонованих змін до директиви зможе певним чином впливати на використання газогону.

У разі припинення чи різкого скорочення транзиту російського газу через Україну Москва зможе легше шантажувати Київ, а також позбавить його важливого джерела надходжень із плати за транзит, вважають супротивники проекту.

your ads here

реагуйте: