КУПУЙ!

Порошенко отримав понад 556 мільйонів гривень дивідендів від Rothschild Trust

Home  /  Економіка  /  Порошенко отримав понад 556 мільйонів гривень дивідендів від Rothschild Trust


місце для вашої реклами!

Президент України Петро Порошенко вперше за три роки отримав долю прибутку від діяльності своєї компанії Roshen, яку передав в управління трасту Rothschild Trust. Про це 27 грудня повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу Адміністрації президента України.

Як стверджують в Адміністрації президента, Порошенко отримав 556,7 мільйонів гривень, з яких у передбачений законом термін сплатить близько 60 мільйонів гривень податків. Вісім мільйонів гривень, за словами представників президента, складе обсяг військового збору.

«Це рішення було ухвалене згідно з трастовим договором, який був укладений в 2016 році і позбавив Порошенка будь-якого права на участь в управлінні Roshen. Договір – перший і поки єдиний в Україні випадок використання міжнародного досвіду передачі компанії в довірчу власність. Його мета – відділення бізнесу від політики із дотриманням кращих світових стандартів», – цитують прес-службу в агентстві.

Читайте також: Чому ніхто не хоче купити Roshen?

Згідно з заявою, це перший випадок за майже три роки, коли трастовий керівник вирішив виплатити Порошенкові його дивіденди.

В АП уточнюють, що прибуток президент планує спрямувати «на прозору з фінансової точки зору популяризацію розвитку державності, ідей євроатлантичної інтеграції, підтримку створення єдиної помісної православної церкви, розвитку української мови».

За даними адміністрації президента, з 2014 по 2018 рік компанія Roshen заплатила 8,2 мільярди гривень податків, єдиного соціального внеску і митних платежів у бюджети різного рівня.

У квітні 2016 року Порошенко, згідно з заявою його радників передав Roshen до іноземної структури в рамках договору з Rothschild Trust.

У вересні 2018 року стало відомо, що Петро Порошенко продає свій завод «Кузня на Рибальському».

your ads here

реагуйте: