КУПУЙ!

В.о. міністра фінансів України зустрілася з представниками місії МВФ

Home  /  Економіка  /  В.о. міністра фінансів України зустрілася з представниками місії МВФ


місце для вашої реклами!

В.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова зустрілася з делегацією Міжнародного валютного фонду на чолі з керівником місії Роном ван Роденом та постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом, повідомила прес-служба Мінфіну.

«Візит місії МВФ – позитивний сигнал у відносинах України з фондом. Станом на сьогодні ми вже виконали більшість зобов’язань перед МВФ в рамках поточної програми співробітництва», – заявила Маркарова.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі українська сторона обговорювала з МВФ «подальші кроки в рамках двосторонньої співпраці, включно з можливістю отримання фінансової допомоги для збереження та підтримки макроекономічної стабільності».

6 вересня у Києві розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка перебуватиме в Україні до 19 вересня 2018 року. Постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман заявляв, що представники місії під час візиту обговорюватимуть останні економічні події й економічну політику.

У червні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман визнав, що підвищення цін на газ для населення залишається серед вимог Міжнародного валютного фонду, і додав, що уряд не має «простої відповіді» на це питання.

Національний банк України розраховує отримати транш від МВФ до кінця 2018 року.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

your ads here

реагуйте: