КУПУЙ!

«Приватбанк» повідомив суду про підстави всесвітнього арешту активів Коломойського та Боголюбова

Home  /  Економіка  /  «Приватбанк» повідомив суду про підстави всесвітнього арешту активів Коломойського та Боголюбова


місце для вашої реклами!

Один із найбільших українських банків, «Приватбанк», повідомив суду про підстави всесвітнього арешту активів своїх колишніх акціонерів, Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Про це інформує 1 серпня прес-служба фінансової установи за підсумками п’ятиденних слухань у Високому суді Лондона, які тривали п’ять робочих днів, з 25 до 31 липня.

«Протягом слухання банк представив Високому суду детальні аргументи та докази щодо позову та судового наказу про всесвітній арешт активів, який був виданий для забезпечення позову», – ідеться в заяві банку.

«Позов як підстава для судового наказу про арешт активів включає заяви, що пан Коломойський та пан Боголюбов незаконно привласнили з банку 1,9 мільярда доларів США у 2014 році шляхом укладення низки удаваних правочинів, що мали наслідком переказування грошових коштів компаніям, якими вони таємно володіли чи контролювали», – вказує «Приватбанк».

Сам Ігор Коломойський чи його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов не коментували перебігу процесу в лондонському суді.

У червні 2018 року Національний банк України подав нові позови в суди Швейцарії та України проти одного з колишніх акціонерів «Приватбанку» Ігоря Коломойського. Судові справи стосуються виконання Коломойським його зобов’язань за наданими у 2016 році особистими поруками на користь Національного банку, повідомляє регулятор.

«Мета позовів – забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Національний банк надав «Приватбанку» в період між 2008 та 2015 роками», – зазначається в повідомленні НБУ.

Загалом йдеться про погашення Ігорем Коломойським заборгованості за п’ятьма кредитними угодами на суму близько 10 мільярдів гривень.

Читайте також: Коломойський після 8 місяців у Женеві: «Поїхати сьогодні в Україну було б украй необдумано»

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

your ads here

реагуйте: