КУПУЙ!

Тепер чиновники зобов’язані декларувати власне майно і майно своїх родичів, а також предмети розкоші

Home  /  Новини  /  Тепер чиновники зобов’язані декларувати власне майно і майно своїх родичів, а також предмети розкоші


місце для вашої реклами!

e-deklaracii

В електронних деклараціях чиновники зобов’язані декларувати майно своїх родичів, а також різні предмети розкоші, наприклад, картини і коштовності.

Про це повідомив Олексій Хмара в четвер під час медіа-сніданку в офісі реанімаційного проекту реформ (РПР).

Він пояснив, ніж електронні декларації будуть відрізнятися від паперових.

“Доходи від роботи і бізнесу, від інтелектуальної діяльності – це так і залишиться. Крім того, додається готівка. Те, що вони під подушку ховають на чорний день, то, що родичі принесли, або просто нажили непосильною чесною працею, треба декларувати. Можна це і не робити, але тоді буде відповідальність “, – сказав Хмара.

Крім того, додав експерт, чиновники змушені будуть декларувати володіння бізнесом, як акціями і корпоративними правами, так і вказувати кінцевих бенефіціарів власників.

В е-декларацію також необхідно буде включати нерухоме майно, в тому числі і незавершене будівництво. “Це важливо, тому що у нас особливо на Київщині, люди часто роками живуть в палацах, які формально не введені в експлуатацію. Особливо, якщо вони зведені в прибережній зоні, де неможливо відповідно до законодавства ввести в експлуатацію”, – додав виконавчий директор IT Україна.

За його словами, державні чиновники будуть вказувати в деклараціях крім авто, дорогі картини, годинники, коштовності, якщо майно коштує понад 140 тисяч грн.

Так само чиновники декларуватимуть все, що належить близьким людям, і це не обов’язково батьки, дружини або чоловіки, а ще й брати і сестри. Крім того, необхідно вказувати кредити і страховки. “Витрати також будуть декларуватися”, – додав Хмара.

15 березня Верховна Рада прийняла в редакції президента закон про введення електронних декларацій чиновниками, який вважається останнім законом, необхідним для введення безвізового режиму з ЄС.

Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) має офіційно затвердити форму електронного декларування.

Правда України

your ads here

реагуйте: