КУПУЙ!

Тепер арешт ваших грошових коштів буде відбуватися за 10-15 хвилин

Home  /  Новини  /  Тепер арешт ваших грошових коштів буде відбуватися за 10-15 хвилин


місце для вашої реклами!

aresht-groshei

Документами пропонується встановити, що судді будуть не просто виносити ухвалу про накладення арешту на грошові кошти, але також будуть власноруч вносити необхідні дані в спеціальну електронну систему, через яку банки отримуватимуть інформацію про арешт рахунку і заборону проведення будь-яких дій з ним. Якщо зараз для того, щоб накласти арешт необхідний мінімум 1 день, і це за умови дуже високої мотивації в суді і у виконавчій службі, то за новою системою, на це буде потрібно буквально 10-15 хвилин. Суддя, не виходячи зі свого кабінету, внесе в систему потрібні дані, підтвердить їх своїм електронним ключем і – арешт накладений.

«Така система, це крок вперед, оскільки дає можливість практично моментального виконання ухвали суду і забезпечує вимоги позивача. Це унеможливить ситуацію, коли суд наклав арешт на грошові кошти, але поки документи оформлялися – гроші з рахунків вже переведені. І, навіть вигравши суд, фізособа чи підприємство нічого не можуть стягнути з боржника», – коментує юрист Антон Каганець.

З іншого боку, це прискорить накладення арештів не тільки у випадках сумлінних позивачів, але також і у випадках рейдерських нападів на підприємства або нечесної конкуренції, адже за новою системою, гроші будуть блокуватися відразу.

Другим нововведенням є процедура електронного наказного судочинства, яка передбачає можливість подавати до суду заяви в електронному вигляді та такі заяви будуть розглядатися судом без участі сторін на підставі поданих електронних документів. «Система має цілий ряд обмежень. По-перше, таким сервісом зможуть скористатися тільки ті особи, які зареєстровані в системі, при цьому зареєструватися повинен як позивач, так і відповідач.

По-друге, правовідносини між сторонами повинні виникнути на підставі письмового договору, в тому числі і електронного, по-третє, є обмеження по сумах, наприклад, суперечки з боржником фізичною особою повинні бути не більше ніж на сто мінімальних заробітних плат, а по спорах з підприємствами, сума не більше 1,37 млн», – зазначив Каганець.

Слід врахувати, що підсудними такі справи будуть не всім судам, а тільки двом, а саме у господарських спорах – Господарському суду Чернігівської області, а у цивільних – Броварському міськрайонному суду Київської області. У разі прийняття цього закону Верховною Радою, він набуде чинності з 01 січня 2018 року.

Правда України

your ads here

реагуйте: