КУПУЙ!

Четверо зрепресованих представників «Правого сектору» у четвер оголосили голодування

Home  /  Новини  /  Четверо зрепресованих представників «Правого сектору» у четвер оголосили голодування


місце для вашої реклами!

pravyi-sector

У Кіровограді четверо зрепресованих представників «Правого сектору» у четвер увечері оголосили голодування. Про це під час засідання Апеляційного суду Кіровоградської області заявив один з семи підозрюваних у справі розбійного нападу на гральний заклад, Дмитро Некрасов.

«Я не згоден з рішенням Апеляційного суду щодо мене та моїх побратимів. Оголошую голодування до того часу, поки не зміниться міра покарання щодо мене та моїх побратимів», – заявив Дмитро Некрасов.

Окрім Некрасова голодування оголосили ще троє затриманих – Пилип Таран, Сергій Рипаленко та Олександр Вергелес.

10, 9, та 8 грудня відбулися засідання Апеляційного суду Кіровоградської області у справі винесення запобіжного заходу семи представникам ДУК «Правий сектор». Активістів звинувачують у розбійному нападі на гральний заклад у Кіровограді 29 листопада 2015 року.

Тоді у затриманих вилучили муляжі зброї та 43 тисячі гривень. Усі затримані заперечують свою участь у нападі і запевняють, що їхали з вишколу у Холодному яру Черкаської області.

Затриманим обрали запобіжний захід – 60 діб утримання під вартою. Трьом підозрюваним Апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу на взяття на поруки та домашній арешт. Серед них двом жінкам – Марті Кузів та Галині Кулібабі. Чотирьом відмовили у пом’якшенні запобіжного заходу. Серед них – Сергій Репаленко, який, за словами адвоката Володимира Буряка, є бійцем ДУК «Правий Сектор» і проходив службу в зоні проведення АТО.

8 грудня після оголошення рішення представники «Правого сектору» заблокували приміщення суду. Тоді відбулися сутички з бійцями Національної гвардії, які перебували у приміщенні. Активісти тоді перекрили одну з центральних вулиць Кіровограда.

Через ті події відкрили чотири кримінальні провадження: за фактами перешкоджання діяльності судових органів та вчинення інших протиправних дій за ч. 4 ст. 296 «хуліганство» та ч. 2 ст. 345 «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

9 та 10 грудня приміщення суду було оточене кількома сотнями правоохоронців та сотнею представників «Правого сектору».

Правда України

your ads here

реагуйте: