КУПУЙ!

Румунія контролюватиме транзит українського зерна. Про заборону імпорту наразі не йдеться

Home  /  Бізнес  /  Румунія контролюватиме транзит українського зерна. Про заборону імпорту наразі не йдеться


місце для вашої реклами!

Румунія здійснюватиме пломбування і контроль українських зернових вантажів, що йдуть транзитом через країну. Як передає агенція Reuters, а також Румунія проводитиме контроль якості продуктів харчування на прикордонних контрольно-пропускних пунктах. Про таке рішення у середу оголосило міністерство сільського господарства країни. Румунія водночас не ввела заборону на імпорт українського зерна.

Міністр сільського господарства Румунії Петре Дая провів переговори по відеозв’язку зі своїм українським колегою Миколою Сольським і попросив його «швидко знайти рішення щодо обмеження експорту зернових та олійних культур до Румунії».

Сольський повідомив, що йшлося про питання експорту та транзиту української аграрної продукції в/через Румунію.

За словами українського міністра аграрної політики і продовольства, «Румунія не ставить під сумнів транзит української сільськогосподарської продукції до румунських портів».

Інші питання транзиту та імпорту української агропродукції сторони домовились обговорити під час зустрічі в Бухаресті у п’ятницю, 21 квітня.

У середу Болгарія, а також Польща, Угорщина і Словаччина тимчасово заборонили імпорт українського зерна, оскільки країни Центральної та Східної Європи зазнають внутрішнього тиску з вимогою захистити місцевих фермерів.

your ads here

реагуйте: