КУПУЙ!

НБУ вніс банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних

Home  /  Бізнес  /  НБУ вніс банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних


місце для вашої реклами!

Національний банк України вніс банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних.

«Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ АКБ «АРКАДА» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини від мінімального встановленого рівня. Рішення прийняте з метою захисту інтересів вкладників та кредиторів банку», – розповіли в регуляторі.

Нацбанк повідомив, що проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату основного активу – будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 у Києві.

«У 2019 році АТ АКБ «АРКАДА» надав зазначену нерухомість як заставу за кредитом, залученим пов’язаною з банком компанією-забудовником. На момент укладання кредитного договору оціночна вартість будівлі становила понад 620 млн грн (майже 27% від усіх активів банку). Кредитор через несвоєчасне обслуговування боргу забудовником переоформив на себе право власності на цю будівлю», – розповів НБУ.

Національний банк України заявив, що понад 90% вкладників «Аркади» (понад 5 тисяч людей) отримають вклади в повному обсязі, оскільки розмір їх вкладів не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тисяч гривень.

Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Загалом Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 285 мільйонів гривень, наголосили в НБУ.

«Зазначаємо, що виведення АТ АКБ «АРКАДА» з ринку не пов’язане із затримкою введення забудовниками в експлуатацію будинків ЖК «Еврика» та ЖК «Патріотика», – додали в Нацбанку.

Банк «Аркада» зареєстрований 23 червня 1993 року. Там наразі не коментували рішення НБУ.

your ads here

реагуйте: