КУПУЙ!

У МВФ похвалили Україну за банківську і земельну реформи

Home  /  Бізнес  /  У МВФ похвалили Україну за банківську і земельну реформи


місце для вашої реклами!

Міжнародний валютний фонд високо оцінив ухвалення українським парламентом законодавства про банківську та земельну реформи, що може відкрити шлях до позики на мільярди доларів.

«Ми вітаємо підтримку українським парламентом в першому читанні законодавства, спрямованого на зміцнення основ банківської реструктуризації, і очікуємо його остаточного ухвалення», – заявив постійний представниа МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Він також додав, що МВФ із нетерпінням очікує ухвалення поправок до бюджету на 2020 рік, які «допоможуть владі відреагувати на надзвичайні виклики, що виникли внаслідок COVID-19».

30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, ухвалення якого є однією з двох умов укладення нової угоди з МВФ. Другою умовою було ухвалення закону про ринок землі. На позачерговому засіданні в ніч на 31 березня Верховна Рада підтримала законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Україна вже кілька місяців веде переговори з МВФ про трирічний кредит у розмірі 5,5 мільярда доларів. Нацбанк прогнозував отримання двох мільярдів доларів від МВФ у 2019 році та ще по два мільярди у – 2020-му й 2021-му роках. Поки таких кредитів Києву не надали.

 

your ads here

реагуйте: