КУПУЙ!

Котирування нафти перебувають на мінімумі з початку ХХІ століття

Home  /  Бізнес  /  Котирування нафти перебувають на мінімумі з початку ХХІ століття


місце для вашої реклами!

Котирування нафти перебувають на мінімальних позначках за майже 20 років. Це стосується як еталонних сортів, північноморського Brent та американського WTI, так і тих, ціна яких формується з дисконтом, як, приміром, російський Urals.

30 березня ціна на нафту WTI уперше з лютого 2002 року опускалася нижче за 20 доларів за барель.

Сорт Brent досяг сьогодні, 31 березня, позначки 22,69 долара за барель (станом на 10:01 за Києвом). Це також мінімальні значення з 2002 року.

Urals нині торгується з більшим, ніж зазвичай, дисконтом (знижкою) щодо Brent, і 30 березня котирування російської нафти опускалися до 16,2 долара за барель, це рівень 1999 року.

 

1 квітня відбудеться експірація травневих нафтових контрактів, червнева ціна наразі дещо вища, перебуваючи в районі 26–27 доларів за барель Brent.

Тригерами березневого обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна. Саудити пропонують споживачам, орієнтованим раніше на купівлю російської нафти, нижчу ціну, щоб витиснути конккурента з ринку.

 

your ads here

реагуйте: