КУПУЙ!

Шмигаль заявив, що у зміненому бюджеті збережені видатки на культуру та освіту

Home  /  Бізнес  /  Шмигаль заявив, що у зміненому бюджеті збережені видатки на культуру та освіту


місце для вашої реклами!

Уряд завершив попередню підготовку змін до державного бюджету на 2020 рік, в новій редакції законопроєкту збережено видатки на інфарструктуру, культуру й освіту, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Завершили попередню роботу над змінами до держбюджету. Це був складний процес, але саме цього потребують складні часи. Що в підсумку. Незважаючи ні на що, витрати на інфрастркутуру розвитку, культуру й освіту збережено», – написав Шмигаль у Телеграм-каналі 29 березня.

За його словами, видатки стабілізаційного фонду будуть спрямовані на додаткові виплати медичним та іншим співробітникам, які задіяні в боротьбі з коронавірусним захворюванням, грошову допомогу пенсіонерам, виплати українцям, які через поширення цього захворювання втратили роботу, а також на надання фінансової допомоги бізнесу.

 

У першому оприлюдненому цього тижня проєкті змін до бюджету Міністерство фінансів планувало позбавити фінансування низку інституцій у сфері культури через карантин: Держкіно – на 750 мільйонів гривень, Український культурний фонд – на 500 мільйонів гривень, Інститут книги – на 150 мільйонів гривень, напрямок туризму – 240 мільйонів гривень. Уряд закликають не робити цього.

 

your ads here

реагуйте: