КУПУЙ!

У Мінекономіки пообіцяли заходи для стабілізації цін на борошно

Home  /  Бізнес  /  У Мінекономіки пообіцяли заходи для стабілізації цін на борошно


місце для вашої реклами!

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пообіцяли вжити заходів для стабілізації цін на борошно, про зростання яких раніше попередили асоціації пекарів і мельників України.

Із метою забезпечити достатню кількість борошна для внутрішнього споживання Мінекономіки здійснить реалізацію пшениці з ДПЗКУ й Аграрного фонду, які направлять 160 тисяч тонн продовольчої пшениці на внутрішню переробку й реалізацію на внутрішньому ринку, що дозволить виробити близько 128 тисяч тонн борошна, заявили в міністерстві.

«Враховуючи внутрішнє споживання і залишки на борошномельних підприємствах, цих обсягів достатньо, щоб стабілізувати ціну на борошно і не допустити ажіотажного зростання цін для українського споживача», – переконані у відомстві.

Мінекономіки заявляє, що поки що визначений минулого року орієнтир можливих поставок пшениці за кордон у 20 мільйонів тонн у 2019/2020 маркетинговому році не перевищений.

«Але ми щоденно моніторимо обсяги експорту, тримаємо зв’язок із зерновиками і борошномелами, у разі необхідності – будемо вживати необхідні заходи», – заявили в міністерстві.

Раніше 27 березня низка засобів інформації оприлюднила лист асоціацій пекарів і мельників України до влади з приводу значного зростання цін на продовольчу пшеницю, що, за їхніми словами, майже неминуче вже найближчим часом призведе й до зростання цін на хліб для громадян на 15–20 відсотків.

Всеукраїнська асоціація пекарів і асоціація «Борошномели України» заявили, що одним зі способів зберегти нинішній рівень цінової політики і убезпечити споживачів від різкого підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби може бути запровадження тимчасового обмеження на експорт зернової продукції продовольчої групи «в обсягах, які необхідні для забезпечення потреб внутрішнього ринку на період очікуваної тривалості карантинних заходів».

Попереднього дня, 26 березня, заступник міністра економіки України у справах сільського господарства Тарас Висоцький заявив агентству Reuters, що Київ не планує обмежувати експорт продуктів харчування.

your ads here

реагуйте: