КУПУЙ!

У «Групі семи» привітали заяву МВФ щодо України

Home  /  Бізнес  /  У «Групі семи» привітали заяву МВФ щодо України


місце для вашої реклами!

Посли країн-членів «Групи семи» в Україні привітали заяву Міжнародного валютного фонду щодо допомоги Україні в разі ухвалення необхідних законів.

«Посли країн G7 вітають заяву МВФ про потенційне розширення допомоги для України і запевняють у своїй підтримці зусиль влади щодо запровадження необхідного законодавства», – мовиться в заяві.

«Ми підтримуємо роботу президента Зеленського й уряду України щодо врегулювання кризи, пов’язаної з коронавірусом, і продовження важливих реформ, які трансформують економіку України і дозволять залучати міжнародні інвестиції», – додали посли.

У згаданій заяві МВФ, що була оприлюднена в ніч на 27 березня за київським часом, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Кристаліна Ґеорґієва заявила про «дуже добрий поступ», досягнений у дискусіях із українською владою про нову домовленість про програму розширеного фінансування.

При цьому вона наголосила: «Ухвалення законодавства, що має поліпшити умови вирішення суперечок про банки, і земельної реформи дозволить швидко просунутися до остаточного визначення параметрів нової домовленості, зі ще більшим доступом до коштів, ніж передбачалося раніше».

Для остаточного рішення Ради директорів МВФ щодо затвердження нової програми для України Київ має ухвалити два законопроєкти: про ринок землі і про банки. Останній, зокрема, має усунути законодавчі прогалини, що виникли під час очищення банківської системи, і не допустити повернення нині націоналізованого «Приватбанку» колишнім власникам, а також суворо обмежити можливості для колишніх власників отримувати грошове відшкодування за націоналізовані банки, якщо вони доможуться в судах визнання націоналізації незаконною.

24 березня Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті оновлений законопроєкт про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.​ Низка депутатів «Слуги народу» закликала підтримати цей законопроєкт​.

Розмови про цю нову програму точаться з вересня-листопада 2019 року. Відтоді відбулося вже кілька зустрічей і раундів переговорів представників МВФ і України. Щоразу МВФ за підсумками видавав заяви в формально оптимістичному тоні, але щоразу в них ішлося про необхідність подальших дискусій.

Терміни укладення угоди про нову програму наразі лишаються невизначеними. Тим часом Київ сподівався було укласти її і отримати за нею перші 2 мільярди доларів іще 2019 року.

Укладення цієї угоди з МВФ є також передумовою для отримання макрофінансової допомоги від Європейського союзу на суму в 500 мільйонів євро.

your ads here

реагуйте: