КУПУЙ!

Пекарі й борошномели просять владу вжити заходів через зростання цін на пшеницю

Home  /  Бізнес  /  Пекарі й борошномели просять владу вжити заходів через зростання цін на пшеницю


місце для вашої реклами!

Всеукраїнська асоціація пекарів і асоціація «Борошномели України» звернулися до української влади з відкритим листом із приводу значного зростання цін на продовольчу пшеницю, що ближчим часом призведе й до зростання цін на хліб.

Їхній лист до президента, прем’єр-міністра, міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, Київського міського голови і секретаря Ради національної безпеки і оборони публікує низка засобів інформації. В ньому, згідно з опублікованими текстами, виробники хліба й борошна зазначають: внаслідок згаданого здорожчання пшениці «через зростання попиту на зовнішніх ринках і через сезонні фактори» підвищення ціни на хліб, що є товаром першої необхідності, для громадян на 15–20 відсотків найближчим часом «є майже доконаним фактом».

За словами авторів звернення, пекарі й борошномели наголошують, що роблять усе, щоб «зростання не було різким і болісним для споживачів», а також щоб покрити зростання попиту на хлібі і хлібобулочні вироби в роздрібній мережі.

При цьому вони заявляють, що в обставинах, які склалися, вони звертаються з проханням «допомогти… зберегти нинішній рівень цінової політики і убезпечити споживачів від різкого підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби».

«Одним зі способів це зробити ми бачимо запровадження тимчасового обмеження на експорт зернової продукції продовольчої групи в обсягах, які необхідні для забезпечення потреб внутрішнього ринку на період очікуваної тривалості карантинних заходів», – вважають автори листа.

За їхніми словами, вони усвідомлюють, що «такий крок може викликати незадоволення в частини експортерів», тому вони готові надати пропозиції про те, як врегулювати це питання «в рамках національного антикризового штабу для протидії пандемії чи на будь-якій іншій оперативній і ефективній платформі для діалогу виробників і влади».

Попереднього дня, 26 березня, заступник міністра економіки України у справах сільського господарства Тарас Висоцький заявив агентству Reuters, що Київ не планує обмежувати експорт продуктів харчування.

your ads here

реагуйте: