КУПУЙ!

МВФ повідомив про «прогрес» із Києвом щодо нової програми фінансування, але ще потрібне ухвалення законів

Home  /  Бізнес  /  МВФ повідомив про «прогрес» із Києвом щодо нової програми фінансування, але ще потрібне ухвалення законів


місце для вашої реклами!

Міжнародний валютний фонд повідомив про прогрес в обговоренні з українською владою нової програми фінансування, для отримання якої владі необхідно ухвалити закон про вдосконалення системи врегулювання банків і здійснити земельну реформу. Про це повідомила пресслужба МВФ 26 березня з посиланням на директора-розпорядника Фонду Крісталіну Георгієву.

«Минулого тижня було досягнуто дуже хороший прогрес в обговореннях з українською владою нового механізму розширеного фінансування (EFF). Ухвалення законодавства, спрямованого на вдосконалення системи врегулювання банківських проблем і земельної реформи, дозволить швидко просунутися вперед з остаточним доопрацюванням параметрів нової угоди з більш широким доступом, ніж передбачалося раніше», – йдеться в повідомленні.

Для остаточного рішення Ради директорів МВФ щодо затвердження нової програми для України Київ має ухвалити два законопроєкти: про ринок землі та про банки. Останній, зокрема, має усунути законодавчі прогалини, що виникли під час очищення банківської системи та не допустити повернення нині націоналізованого «Приватбанку» колишнім власникам.

24 березня Кабінет міністрів у вівторок зареєстрував у парламенті оновлений законопроєкт про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.​ Низка депутатів «Слуги народу» закликала підтримати цей законопроєкт​.

Розмови про цю нову програму точаться з вересня-листопада 2019 року. Відтоді відбулося вже кілька зустрічей і раундів переговорів представників МВФ і України. Щоразу МВФ за підсумками видавав заяви в формально оптимістичному тоні, але щоразу в них ішлося про необхідність подальших дискусій.

Терміни укладення угоди про нову програму наразі лишаються невизначеними. Тим часом Київ сподівався було укласти її і отримати за нею перші 2 мільярди доларів іще 2019 року.

Укладення цієї угоди з МВФ є також передумовою для отримання макрофінансової допомоги від Європейського союзу на суму в 500 мільйонів євро.

your ads here

реагуйте: