КУПУЙ!

НБУ завершив розгляд кандидатур нових членів наглядової ради Ощадбанку

Home  /  Бізнес  /  НБУ завершив розгляд кандидатур нових членів наглядової ради Ощадбанку


місце для вашої реклами!

Національний банк України погодив кандидатури чотирьох членів наглядової ради державного Ощадбанку за результатами тестувань та співбесід, повідомила пресслужба регулятора.

«Національний банк погодив на посади таких осіб: Тарас Кириченко (дата погодження 16 березня); Юлія Пашко (дата погодження 16 березня); Янне Харьюнпаа (дата погодження 26 березня); Хуан Енріке Перес Калот (дата погодження 26 березня). Водночас, Національний банк 23 березня відмовив у погодженні Ігорю Мітюкову на посаду заступника голови наглядової ради Ощадбанку. Рішення про відмову було прийнято у зв’язку з невідповідністю Ігоря Мітюкова вимогам щодо незалежності», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що нині Національний банк звернувся до уряду з проханням завершити формування наглядової ради Ощадбанку та Укрексімбанку.

«Адже сьогодні наглядова рада Укрексімбанку, як і у випадку з Ощадбанком, також сформована з восьми членів з дев’яти необхідних… 27 грудня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення  припинити повноваження члена наглядової ради Укрексімбанку Стівена Фішера», – зазначили в НБУ.

Після проведення реформи корпоративного управління в державних банках у 2018 році наглядові ради цих банків мають складатись з дев’яти осіб, шість з яких є незалежними директорами, один є представником за квотою президента, один – від Кабінету міністрів та один від Верховної Ради.

 

your ads here

реагуйте: