КУПУЙ!

НБУ суттєво посилив гривню щодо долара

Home  /  Бізнес  /  НБУ суттєво посилив гривню щодо долара


місце для вашої реклами!

Національний банк України оприлюднив офіційний курс гривні на 25 березня. Регулятор посилив національну валюту одразу на 34 копійки щодо долара США, курс від завтра становитиме 27 гривень 77 копійок за одиницю американської валюти.

На українському міжбанківському валютному ринку тренд змінювався кілька разів упродовж сесії. Найнижчі котирування, за даними Finance.ua, були на рівні 27 гривень 63–73 копійки, до закриття торгів, уже на мінімальних обсягах, котирування зросли до 27 гривень 92–99 копійок.

Аналітики не повідомляли про участь НБУ в торгах на міжбанку. Серед чинників, які впливають на роботу валютного ринку, фахівці сайту «Мінфін» назвали, зокрема, увімкнення друкарських верстатів як у США, так і в ЄС (мається на увазі емісія значних обсягів доларів і євро для підтримки фондового ринку в умовах рецесії). На внутрішньому ринку є кілька чинників: «З одного боку — знижуються потреби у валюті у імпортерів (обсяги завезеної продукції падають), але продовжують закривати свої зовнішні зобов’язання українські валютні позичальники, що частково тисне на курс. Проти гривні також грає скорочення надходжень валютної виручки від експортерів (кордони майже закриті) і від заробітчан».

Ще на початку березня долар в Україні коштував менш як 25 гривень, на піку пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції та обвалом світових ринків паніки котирування перевищували 28 гривень за долар.

your ads here

реагуйте: