КУПУЙ!

НБУ стримує зростання долара понад 28 гривень

Home  /  Бізнес  /  НБУ стримує зростання долара понад 28 гривень


місце для вашої реклами!

Національний банк України продовжує свою політику стримування зростання долара. За даними сайту «Мінфін», на початку торгів 20 березня регулятор продав на українському міжбанківському валютному ринку 150 мільйонів доларів. Це сприяло зниженню котирувань з ранкових 28 гривень рівно – 28 гривень 3 копійок за одиницю американської валюти до 27 гривень 90–95 копійок станом на 12:10 (дані Finance.ua).

Уперше за майже два тижні НБУ отримав підтримку в приборканні зростання курсу долара. години. «Вийшли з продажами основні експортери – їм потрібна гривня для сплати податків. Ситуація більш-менш стабілізувалася», – відзначають фахівці сайту «Мінфін» станом на 12:00.

НБУ опівдні оприлюднив довідкове значення курсу 27 гривень 94 копійки за долар, це на 14 копійок більше за офіційний курс на 20 березня.

Зростання котирувань долара щодня на 30–50 копійок в Україні відбувалося впродовж двох тижнів. НБУ своїми валютними інтервенціями стримує цей процес, і з рівня 25 гривень за долар українська валюта послабилася до майже 28 гривень.

your ads here

реагуйте: