КУПУЙ!

Київ піднявся на 22 сходинки в рейтингу найдорожчих міст світу (+ інфографіка)

Home  /  Бізнес  /  Київ піднявся на 22 сходинки в рейтингу найдорожчих міст світу (+ інфографіка)


місце для вашої реклами!

Київ піднявся на 22 сходинки в рейтингу найдорожчих міст світу Worldwide Cost of Living 2020, підготовленому аналітичним підрозділом журналу The Economist. Столиця України ділить з Москвою 86-те місце зі 133 (чим вища позиція, тим дорожче місто).

Більший поступ має лише турецький Стамбул, який піднявся на 24 позиції і зараз займає 96 місце.

Укладачі рейтингу пояснюють рух Києва зміцненням курсу гривні у 2019 році. Крім того, ціни в столиці змінилися через зростання мінімальної та реальної заробітної плати.

Найбільший стрибок вниз у рейтингу здійснили болгарська Софія (із 90-го сходинки на 106-у), мароканська Касабланка (з 92 на 106) й ісландський Рейк’явік (з 15 на 29).

Автори дослідження порівняли понад 400 індивідуальних цін на більш ніж 160 продуктів та послуг, зокрема на їжу, напої, одяг, товари для дому й особистого догляду, оренду житла, транспорт, комунальні послуги, приватні школи, домашніх робітників і відпочинок.

Ціни у всіх містах в рейтингу порівнюють з Нью-Йорком. Індекс цін в американському місті встановлюють на рівні 100 пунктів. Індекс Києва за рік зріс на шість пунктів і становить 58 (чим вищий цей показник, тим вищі ціни).

Найдорожчими містами у світі стали Сінгапур, Гонконг (спеціальний район Китаю) і Осака (Японія) з індексом у 102 пункти. Четвертим іде Нью-Йорк (100), за ним – французький Париж, швейцарський Цюрих (по 99), ізраїльський Тель-Авів (97), американський Лос-Анджелес, японське Токіо (по 96) і швейцарська Женева (95).

Найдешевшими містами у рейтингу стали сирійський Дамаск (25), узбецький Ташкент (30), казахське Алмати (34), аргентинський Буенос-Айрес, пакистанське Карачі (по 35), венесуельський Каракас (36), замбійська Лусака (38), індійські міста Ченнаї (39), Банґалор (40) і Нью-Делі (42).

 

your ads here

реагуйте: