КУПУЙ!

НБУ визнав зростання долара понад 27 гривень

Home  /  Бізнес  /  НБУ визнав зростання долара понад 27 гривень


місце для вашої реклами!

Національний банк України опівдні 17 березня встановив довідкове значення курсу 27 гривень 3 копійки за долар. Це на 51 копійку більше за офіційний курс 26 гривень 52 копійки, встановлений на 17 березня.

Довідкове значення лише частково відбиває події на міжбанківському валютному ринку, де станом на 12:20 встановилися котирування 27 гривень 8–10 копійок за долар, такими є дані Finance.ua.

«Уже з’являвся НБУ і продав близько 100 мільйонів доларів по 26,99 гривні. Попит все одно перевищує пропозицію. Сильний ажіотаж», – такою ситуацію на міжбанку станом на 11:00 побачили фахівці сайту «Мінфін».

Також експерти повідомляють, що Міністерство фінансів України через очікувану відсутність попиту відмовилося від проведення 17 березня аукціону з продажу ОВДП, номінованих у гривні. Натомість уряд сподівається залучити фінансування за рахунок облігацій, номінованих у доларах, що також може спричинити додатковий тиск на гривню на міжбанківському ринку.

Зростання курсу долара по кількадесят копійок на день триває в Україні вже другий тиждень поспіль. Ще 10 березня офіційний курс перебував поблизу позначки 25 гривень за долар.

your ads here

реагуйте: