КУПУЙ!

Офіційний курс гривні знизився на понад 20 копійок за вихідні

Home  /  Бізнес  /  Офіційний курс гривні знизився на понад 20 копійок за вихідні


місце для вашої реклами!

Національний банк України знизив офіційний курс гривні щодо долара на 23 копійки у понеділок 16 березня – до 26 гривень і 8 копійок. У п’ятницю 13 березня офіційно долар коштував 25,85 гривні.

Довідкове значення, встановлене Нацбанком опівдні 16 числа, становить 26 гривень 42 копійки (натомість у п’ятницю цей показник дорівнював 26,06 гривні).

За даними сайту «Мінфін», торги в понеділок почалися з позначки 26 гривень 38-41 копійка, а завершилися на рівні 26,62-26,66 гривні.

Нацбанк вдень 16 березня повідомив про продаж 130,5 мільйона доларів на аукціоні за середнім курсом 26,54 гривні. У регуляторі запевняють, що мають достатній рівень міжнародних резервів – понад 25 мільярдів доларів, – щоб проводити подальші інтервенції на валютному ринку.

 

Зростання котирувань долара в Україні відбувається на тлі погіршення світової кон’юнктури в зв’язку з поширенням коронавірусу. Це спричиняє відтік валюти нерезидентів із українських цінних паперів та неможливість для українського уряду оформити нові запозичення за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики. Експортери за таких обставин воліють притримати валюту, імпортери – якнайшвидше купити обсяги, потрібні для оплати за контрактами.

your ads here

реагуйте: