КУПУЙ!

Долар подолав рівень 25,5 гривні на міжбанку

Home  /  Бізнес  /  Долар подолав рівень 25,5 гривні на міжбанку


місце для вашої реклами!

Торги на українському міжбанківському валютному ринку 11 березня відкрилися зростанням котирувань долара. Одразу після відкриття сесії, за даними Finance.ua, котирування сягнули 25 гривень 53,5–55,5 копійки за долар, це в середньому на 15 копійок вище за рівень закриття торгів 10 березня (25 гривень 37,5–41 копійка за долар).

Згодом американська валюта продовжила зростати, і станом на 10:30 котирування склали 25 гривень 54–56 копійок за долар.

 

Фахівці сайту «Мінфін» у статті «Валюта знову йде вгору: чи буде долар по 30» називають «ідеальним штормом» ситуацію, що склалася на валютному ринку. На думку аналітиків, обвал котирувань нафти «загрожує певними істотними проблемами і українському експорту, «зав’язаному» на різних видах сировини». Також серед глобальних чинників називають паніку через коронавірус і загострення суперечностей між США, країнами ЄС та Китаєм щодо економічних стимулів.

 

В Україні ж Міністерство фінансів скасувало традиційний аукціон із продажу ОВДП, «іноземцям зараз не до купівлі наших облігацій». Також на ринок впливає зміна уряду і відбувається зростання обсягів попиту на валюту з боку всіх імпортерів та спекулятивне розгойдування ринку з метою по курсу поки у межах до 26 гривень.

your ads here

реагуйте: