КУПУЙ!

Коронавірус має «обмежений і нейтральний» вплив на економіку України – НБУ

Home  /  Бізнес  /  Коронавірус має «обмежений і нейтральний» вплив на економіку України – НБУ


місце для вашої реклами!

Поширення світом коронавірусу наразі має обмежений і нейтральний вплив на економіку України, повідомляє пресслужба Національного банку України.

«Національний банк зберігає активну присутність на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні, які посилилися упродовж останнього тижня у зв’язку із погіршенням настроїв учасників ринку в умовах високої невизначеності щодо подальшого поширення коронавірусу світом та підвищення турбулентності на світових фінансових і товарних ринках. Поширення світом коронавірусу наразі має обмежений і нейтральний вплив на економіку України в лютому і на початку березня», – йдеться в повідомленні НБУ.

Регулятор запевнив, що продовжуватиме «слідкувати за ситуацією з поширенням коронавірусу та за станом світових фінансових і товарних ринків».

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тисяч 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 тисячі 24 людини.

Центр громадського здоров’я України на сьогодні отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, з яких чотири перебувають на стадії дослідження, один випадок підтверджено 3 березня.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

your ads here

реагуйте: