КУПУЙ!

В Мінекономрозвитку назвали рівень тіньової економіки за дев’ять місяців 2018 року

Home  /  Економіка  /  В Мінекономрозвитку назвали рівень тіньової економіки за дев’ять місяців 2018 року


місце для вашої реклами!

З січня по вересень 2018 року тіньовий сектор економіки сягав 32% від офіційного обсягу валового внутрішнього продукту України – таку цифру містить звіт Міністерства економічного розвитку і торгівлі «Загальні тенденції тіньової економіки в Україні», оприлюдненому 11 лютого.

При цьому автори звіту звертають увагу на те, що цей показник на 1% нижчий за дані аналогічного періоду 2017 року.

«32% – найнижчий рівень за останні 10 років у розрахунку за період дев’ять місяців кожного року. Такий рівень детінізації економіки можна розглядати як один із критеріїв оцінки ефективності впроваджуваних реформ і сприйняття їх суспільством», – йдеться в заяві МЕРТ.

Читайте також: Світовий банк продовжить підтримувати Україну фінансово – уряд​

Як зазначено в звіті, з січня по вересень 2018 року Державна аудиторська служба здійснила 1100 планових і позапланових перевірок, в ході яких виявила порушення фінансово-господарської дисципліни в роботі понад тисячі підприємств, установ і організацій.

Серед чинників, що сприяють тіньовій економіці, урядові аналітики називають корупцію, низьку ефективність судів, недостатній захист права власності та «непередбачуваність змін у податковому законодавстві».

Раніше 11 лютого Державна фіскальна служба повідомила, що протягом січня 2019 року українці задекларували 3,6 мільярди гривень доходів.

your ads here

реагуйте: