КУПУЙ!

Порошенко: Україна потребує співпраці з МВФ та зовнішніх запозичень

Home  /  Економіка  /  Порошенко: Україна потребує співпраці з МВФ та зовнішніх запозичень


місце для вашої реклами!

Президент України Петро Порошенко заявляє, що його країні потрібна допомога Міжнародного валютного фонду (МВФ) та зовнішні запозичення через велике боргове навантаження.

«Ми могли б обійтися без зовнішніх запозичень, якби нам не потрібно було гасити старі борги», – сказав Порошенко на форумі «Ялтинська європейська стратегія» (YES) у Києві 14 вересня.

Він також наголосив, що в Україні не буде дефолту після виборів 2019 року.

«Хочу наголосити: як не дочекалися, коли пророкували дефолт України в 2014–2015 роках, коли у нас було 5 мільярдів доларів золотовалютних резервів, так і не дочекаються жодної дестабілізації зараз», – відзначив Порошенко.

6 вересня у Києві розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка перебуватиме в Україні до 19 вересня 2018 року. Постійний представник фонду в Україні Йоста Люнгман заявляв, що представники місії під час візиту обговорюватимуть останні економічні події й економічну політику.

Докладніше про це: «Дефолту не буде. Буде просто дуже боляче». Економіст пояснив, чому уряд підвищить ціну на газ

Національний банк України розраховує отримати транш від МВФ до кінця 2018 року.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

your ads here

реагуйте: