КУПУЙ!

НБУ понизив курс гривні до долара на 22 копійки

Home  /  Економіка  /  НБУ понизив курс гривні до долара на 22 копійки


місце для вашої реклами!

Національний банк України суттєво понизив офіційний курс гривні. Згідно зі встановленим на 20 серпня курсом, падіння складає 22 копійки.

Якщо сьогодні за американський долар була встановлена ціна 27 гривень 67 копійок, то на понеділок – 27,89.

Раніше сьогодні регулятор повідомляв, що продав банкам на валютному аукціоні майже 25 мільйонів доларів.

У НБУ пояснили, що зберігають активну присутність на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні, «які посилилися поточного тижня у зв’язку із подальшим перевищенням попиту на валюту над її пропозицією».

Читайте також: Нацбанк про приїзд місії МВФ: це матиме позитивний вплив на стан валютного ринку

«Дається взнаки сезонне збільшення попиту з боку імпортерів енергоресурсів, які потребують валюту для розрахунків за газ і за нафтопродукти (для раннього початку збирання врожаю) і з боку імпортерів товарів і послуг споживчого спрямування (електроніка, харчові продукти, туризм тощо), що є наслідком зростання доходів населення. Крім того, під впливом негативних очікувань вже традиційно напередодні осені зменшується пропозиція валюти з боку населення на готівковому ринку, що позначається на спрямованості операцій банків на міжбанківському валютному ринку», – заявляють у Нацбанку.

Про вихід на міжбанківський ринок із продажем валюти Національний банк України оголосив 2 серпня. У банку заявляли, що зробили це для стримування зростання курсу долара. Саме 2 серпня курс гривні до долара вперше з 27 лютого досяг позначки у 27 гривень за долар.

your ads here

реагуйте: