КУПУЙ!

Світовий банк готує гарантію для України на 650 млн доларів для підтримки реформ

Home  /  Економіка  /  Світовий банк готує гарантію для України на 650 млн доларів для підтримки реформ


місце для вашої реклами!

Світовий банк на прохання уряду України готує гарантійну операцію на 650 мільйонів доларів для підтримки основних реформ для економічного зростання, фіскальної стійкості та поліпшення управління, йдеться в повідомленні банку.

«Після завершення підготовки та затвердження нової операції, Україна отримає гарантію від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 650 мільйонів доларів, яка допоможе запозичити близько 800 мільйонів доларів на зовнішніх ринках», – зазначають у Світовому банку.

Для того, щоб нова операція стала можливою, необхідне підтвердження завершення всіх дій щодо розпочатих реформ і сприятлива макроекономічна ситуація. У цьому контексті критичним банк називає набрання чинності законів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функціонування фінансового сектору в Україні» (№8331-д)

та «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо відновлення кредитування» (№6027-д), які були ухвалені Верховною Радою в липні 2018 року.

«Світовий банк закликає уряд України завершити всі необхідні дії з розпочатим реформам і досягти угоди з МВФ щодо четвертого перегляду програми кредитування», – наголошується в релізі фінансової установи.

У МВФ 13 серпня повідомили, що місія фонду працюватиме в Києві в період із 6 до 19 вересня «для обговорення останніх економічних подій і економічної політики».

У Національному банку України вважають, що наступний візит місії МВФ стане свідченням незмінності курсу України на проведення реформ і поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги фонду, яка справить позитивний вплив на стан валютного ринку України.

Читайте також: Потрібна підтримка МВФ, бо Україна на межі глибокої економічної кризи – експерти

У МВФ неодноразово заявляли, що Україні для отримання чергового траншу необхідно ухвалити закон про Антикорупційний суд і привести ціни на газ до рівня ринкових.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в Нацбанку заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.

your ads here

реагуйте: