КУПУЙ!

Нацбанк про приїзд місії МВФ: це матиме позитивний вплив на стан валютного ринку

Home  /  Економіка  /  Нацбанк про приїзд місії МВФ: це матиме позитивний вплив на стан валютного ринку


місце для вашої реклами!

Національний банк України вітає візит місії Міжнародного валютного фонду в Київ, запланований на початок вересня.

Як повідомляє прес-служба банку, там вважають це свідченням незмінності курсу України на проведення реформ і поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги фонду.

«Приїзд місії МВФ в Київ – крок до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці та поліпшення очікувань учасників ринку», – заявив голова Національного банку Яків Смолій.

Як заявляють у НБУ, наближення перспективи отримання фінансування від МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також покращить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси, необхідні для здійснення пікових виплат за державним боргом у 2018-2020 роках, на прийнятних умовах, попри послаблення апетиту інвесторів до активів ринків, що розвиваються.

У МВФ 13 серпня повідомили, що місія МВФ працюватиме в Києві в період із 6 до 19 вересня «для обговорення останніх економічних подій і економічної політики».

Візит відбудеться на тлі падіння за останній період курсу національної валюти. Так, регулятор і на завтра опустив гривню ще на 10 копійок по відношенню до долара в порівнянні з нинішнім робочим днем – 27 гривень 34 копійки за долар.

Читайте також: Потрібна підтримка МВФ, бо Україна на межі глибокої економічної кризи – експерти

У МВФ неодноразово заявляли, що Україні для отримання чергового траншу необхідно ухвалити закон про Антикорупційний суд і привести ціни на газ до рівня ринкових.

У березні 2015 року між МВФ і Україною була затверджена чотирирічна програма розширеного фінансування на суму близько 17,5 мільярда доларів США. Наразі МВФ надав Україні за цією програмою близько 8 мільярдів 380 мільйонів доларів.

Міністерство фінансів України очікувало на надходження нового траншу кредиту МВФ на початку 2018 року. У квітні в Нацбанку заявили, що очікують траншу від Міжнародного валютного фонду в третьому кварталі.

 

your ads here

реагуйте: