КУПУЙ!

«Антонов» вийде на ринок Заходу у співпраці з «Боїнгом» – ЗМІ

Home  /  Економіка  /  «Антонов» вийде на ринок Заходу у співпраці з «Боїнгом» – ЗМІ


місце для вашої реклами!

Український виробник літаків «Антонов», відомий створенням найбільшого у світі літака, планує відновити серійне виробництво до кінця наступного року завдяки угоді з «Боїнгом», яка покладе край залежності «Антонова» від Росії. Про це пише агентство Reuters.

Видання зазначає, що відносини між Україною та Росією зруйнувалися після анексії Криму в 2014 році, а «Антонов», який імпортував більше 60 відсотків комплектуючих з Росії, через два роки зупинив серійне виробництво.

Зараз планується побудувати вісім літаків за рік завдяки угоді з «Евіал сервіс корпорейшн», «дочкою» «Боїнга». Перші два-три літаки будуть готові до кінця 2019 року, повідомив агентству Reuters керівник державного підприємства «Антонов» Олександр Донець. Він не повідомив деталей про майбутніх клієнтів.

Основними ринками продажу «Антонова» були Росія, колишні радянські республіки та Африка.

За словами Олександра Донця, компанії до листопада спільно створять складське приміщення в Україні.

«Угода з «Евіал» дала нам дві переваги. Ми створюємо спільний склад, розташований на території України у місті Гостомель, – сказав Донець. – Цей склад буде мати справу з продуктами, матеріалами, металами, неметалами – з усіма компонентами, які ми не можемо отримати від нашого колишнього партнера – Російської Федерації».

«Евіал» буде підтримувати нову виробничу програму «Антонова» для будівництва літаків Ан-148 і матиме ексклюзивні права на обслуговування літаків, сказав Донець. Передбачається, що «Евіал» постачатиму комплектуючі зі США, Канади, Ізраїлю та Європи. «Антонов» також хоче, щоб компанія «Евіал» закупила обладнання для українського підприємства, щоб виробляти більше деталей на внутрішньому ринку, сказав він.

На цю ж тему: Недобудована українська «Мрія» уже 29 років «чекає» на заводі Антонова – фото

Антонов був заснований в 1946 році і виготовив близько 30 різних типів літаків, включаючи два найбільших вантажних літака – Ан-124 «Руслан» і Ан-225 «Мрія». «Мрія», побудована в 1988 році, для радянської програми космічного човника, залишається найбільшим і найважчим в світі літаком, який здатний перевозити вантаж до 250 тонн.

Суперник «Боїнга» на авіаційному ринку – компанія «Аеробус» нещодавно також зробила прорив в Україну, оголосивши у липні про угоду про продаж 55 вертольотів Міністерству внутрішніх справ, пошуково-рятувальним службам, для надання термінової медичної допомоги та інших цивільних завдань.

your ads here

реагуйте: