КУПУЙ!

Податковий комітет завтра передасть на розгляд Ради законопроект про «євробляхи» – Южаніна

Home  /  Економіка  /  Податковий комітет завтра передасть на розгляд Ради законопроект про «євробляхи» – Южаніна


місце для вашої реклами!

Комітет з питань податкової та митної політики планує передати на розгляд Верховної Ради законопроект про розмитнення машин на єврономерах, повідомила в ефірі Радіо Свобода голова комітету – народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна.

«Це правда. Такий лист, щойно повернувшись від мітингувальників підписала я і секретар комітету. 11 членів комітету є авторами цього законопроекту, і це – єдина можливість вирішити ситуацію для того, щоб люди пішли додому, а ми почали працювати над кінцевим рішенням щодо цієї проблеми», – заявила вона, називаючи це «компромісним рішенням».

Тим часом, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з-під Верховної Ради, учасники акції заявляють, що не розходитимуться, поки не будуть задовольнити їхні вимоги.

11 липня водії на єврономерах заблокували центр Києва. Зранку утворилися затори. За даними поліції, в акції беруть участь близько 4,5 тисячі людей. Водночас, організація «Автоєросила» заявляє, що для участі у протестах до Києва прибули близько 10 тисяч автомобілів на єврономерах.

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти № 8487 і № 8488, які спрямовані, на думку авторів, на розв’язання проблеми із засиллям автомобілів на єврономерах в Україні.

Законопроекти передбачають зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екологічному стандарту «євро-5», а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

your ads here

реагуйте: