КУПУЙ!

Кабмін зменшив обсяг держзамовлення в університетах на 9,6%

Home  /  Економіка  /  Кабмін зменшив обсяг держзамовлення в університетах на 9,6%


місце для вашої реклами!

У Кабінеті міністрів заявили 11 липня про затвердження держзамовлення на підготовку фахівців у кількості 191 100 осіб, у тому числі за денною формою навчання – 171 355 осіб, що менше затверджених у 2017 році показників на 9,6% та 9,5% відповідно.

Обсяг державного замовлення за рівнем підготовки «бакалавр» на денну форму навчання скоротився на 3,5%, для спеціалістів денної форми навчання цей показник знизився на 30,6%, але для магістрів та аспірантів – зріс на 0,9% та 1,4% відповідно.

«Держзамовлення має відповідати потребам ринку. Тому Мінекономрозвитку розробило зміни до механізму державного замовлення, щоб створити додаткову мотивацію для студентів найбільш затребуваних спеціальностей. З цього року ми запропонували заборонити перерозподіл держзамовлення між галузями, з наступного року запроваджується ще кілька важливих змін. Наприклад, пропонуємо підвищену стипендію для студентів за інженерними, технічними, аграрними спеціальностями, яких наразі дуже потребує промисловість, ІТ-сфера. Це важливе питання для української економіки», – коментує рішення Уряду перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Уже з 12 липня абітурієнти зможуть подати заяви на вступ до університетів через електронні кабінети. Прийом заяв буде відкритий до 18:00 26 липня.

your ads here

реагуйте: