КУПУЙ!

Українські селяни бідують і перекривають дороги, а шахрай Косюк жирує

Home  /  Новини  /  Українські селяни бідують і перекривають дороги, а шахрай Косюк жирує


місце для вашої реклами!

kosuk

На фоні страйків українських аграріїв, котрі вимагають зберегти пільги, стали відомі подробиці розкішного життя аграрного олігарха, колишнього першого заступника глави АП Юрія Косюка. Про це у своєму блозі розповідає народний депутат Сергій Лещенко.

Як відомо, Косюку належить імперія “Миронівського хлібопродукту”, продукція якої відома всім на ринку під брендом “Наша ряба”.

“Золота епоха для них припала на час, коли соратники Косюка обіймали посади у владі – керівником Державного управління справами при президентові Ющенку був Ігор Тарасюк, а міністром аграрної політики – Юрій Мельник. У другому уряді Януковича “Ряба” примудрилася навіть прилаштувати Мельника міністром села за квотою… комуністів”, – пише Лещенко.

Після обрання Порошенка президентом Косюк декілька місяців попрацював першим заступником глави адміністрації президента, але згодом пішов з посади.

Як пише Лещенко, протягом 2014 року Косюку було повернуто ПДВ на 1,6 мільярда гривень, що більше ніж у два рази перевищує розмір відшкодування в останній рік Януковича.

“При цьому за кошти, отримані з бізнес-моделі, фактично датованої українськими платниками податків, Косюк будує величезний маєток на кордоні заповідної Феофанії, якому міг би позаздрити навіть Янукович. Але ще більш вражає історія про “палац” на воді. Косюк є власником унікального комплексу для відпочинку та розваг. У головного агропромислового лобіста наявне те, чого немає ні в кого іншого – цілих дві яхти, які… приречені бути разом”, – йдеться у блозі нардепа.

Так, за даними Лещенка, Яхта “Ace” була замовлена Косюком та збудована спеціально для нього в 2012 році на верфях Lürssen Yachts в Німеччині, а за дизайн всередині та ззовні відповідало бюро Winch Design.

Вартість судна склала, за різними оцінками, 150-180 мільйонів доларів, а допоміжне судно “Garçon” обійшлося ще в 20-30 мільйонів доларів, зазначає нардеп.

Друга яхта потрібна для того, щоб перевозити водні іграшки (тендера, водні мотоцикли), які займають багато місця, а також вертоліт. Ця флотилія Косюка вже стала легендою в політичних колах України. Переповідають, що яхту разом з додатковим кораблем зустрічали то на Мальдивах, то на Сардінії, а серед завсідників бачили перших осіб нашої держави. Станом на 29 грудня кораблі стояли у Барселоні.

Як відомо, фермери 30 грудня у другій половині дня перекрили трасу Київ – Чоп біля села Солонка у Львівіській області, протестуючи проти змін до Податкового кодексу.

Правда України

your ads here

реагуйте: