КУПУЙ!

Агента путіна, українофоба і комуняку Зденєка Ондрачека не впустили в Україну

Home  /  Новини  /  Агента путіна, українофоба і комуняку Зденєка Ондрачека не впустили в Україну


місце для вашої реклами!

ondrachek

Член нижньої Палати депутатів Парламенту Чехії, комуніст Зденєк Ондрачек, відомий своєю позицією проти нинішньої української влади, повідомив, що його не впустили до України.

Як написав він у мережі, він у ніч на четвер прилетів до України на конференцію, організовану неназваною неурядовою організацією. Але, заявив депутат, на летовищі у нього відібрали дипломатичний паспорт і сказали йому, що він у середу з подачі СБУ був занесений до переліку небажаних осіб.

Після повернення до Праги Ондрачек заявив, що не знає, чому опинився у тому переліку. Він додав, що мав прибути на конференцію щодо виборів, бо двічі був спостерігачем у Маріуполі.

Українська сторона цього випадку ще не коментувала.

Зденєк Ондрачек, член фракції Комуністичної партії Чехії і Моравії у Палаті депутатів чеського Парламенту, відомий своїми виступами проти нинішньої влади України та її прихильників. Він був серед депутатів-комуністів, які у вересні на сесії парламенту намагалися знову заблокувати ратифікацію Чехією Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом.

У тому виступі Ондрачек, зокрема, заявляв про «переворот» в Україні навесні 2014 року, про «вільне рішення мешканців Криму і його приєднання до Росії», про «громадянську війну на південному сході України», про те, що президент України Петро Порошенко «постійно закликає до війни, і не тільки проти населення південного сходу України, яке він хоче, за його словами, виморити голодом, але і проти Росії», але президентові і його урядові в Україні «ніхто не вірить».

При цьому Ондрачек закликав відхилити ратифікацію угоди з Україною, щоб, за його словами, не допомагати українським «фашикам і нацикам».У жовтні і у листопаді Зденєк Ондрачек був спостерігачем на місцевих виборах у Маріуполі. При цьому наприкінці жовтня, коли вибори зірвалися, він стверджував, що переважно російськомовним мешканцям міста «під загрозою покарання забороняють говорити російською мовою», що місто «перебуває в оточенні військових» через те, що «хоче більшої незалежності від центру» (а не через те, що поруч лінія фронту, про що він узагалі не згадав), або що вибори тоді не відбулися, бо так «вирішив президент Порошенко» «через те, що мешканці Маріуполя «недосить українці».

Тут же у коментарях парламентар-комуніст написав, що «укрофашики» не дадуть маріупольцям жити мирно, бо «ненавидять їх».

Наприкінці листопада, коли вибори в Маріуполі врешті відбулися, Ондрачек також стверджував, що«Правий сектор» «своєю присутністю на виборах намагається на них вплинути».

Правда України

your ads here

реагуйте: