КУПУЙ!

Гройсман пообіцяв, що цього опалювального сезону більше не будуть підвищувати ціну на газ

Home  /  Економіка  /  Гройсман пообіцяв, що цього опалювального сезону більше не будуть підвищувати ціну на газ


місце для вашої реклами!

У поточному опалювальному сезоні ціну на газ підвищувати не будуть. Про це на засіданні уряду сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«У цьому опалювальному сезоні ціна на газ підвищуватися не буде. А наша програма субсидій дозволяє захистити всіх тих, хто цього потребує», – зазначив глава уряду.

19 жовтня прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення в Україні зростуть на 23,5%. У Кабміні таке рішення назвали «вимушеним кроком» і заявили, що в перебігу переговорів із кредиторами взагалі йшлося про подорожчання на 60%.

Справа ціни на газ для населення ключова для того, щоб Міжнародний валютний фонд відновив фінансування України. Україна в рамках співпраці з МВФ зобов’язалася перейти до ринкових цін, але влітку і восени 2017 року відмовилася виконувати ці зобов’язання.

Читайте також: Газ на 23,5% дорожче для населення – це запобіжник економічної кризи – Парубій підтримав Гройсмана

19 жовтня Міжнародний валютний фонд погодив із українською владою нову програму резервної підтримки замість чинної програми розширеного фінансування.

Обсяг нової програми – 3,9 мільярда доларів. Згідно з повідомленням, вона має стати основою для економічної політики уряду в 2019 році – передбачається, що ця політика буде зосереджена на зниженні інфляції та реформах оподаткування, фінансового і енергетичного секторів.

Після того, як Верховна Рада затвердить бюджет на 2019 рік з урахуванням рекомендацій МВФ, угоду має розглянути Виконавча рада фонду.

your ads here

реагуйте: