КУПУЙ!

У «Воді Донбасу» озвучили версії, що відбувається з водою у Макіївці

Home  /  Економіка  /  У «Воді Донбасу» озвучили версії, що відбувається з водою у Макіївці


місце для вашої реклами!

Підприємство-водопостачальник «Вода Донбасу» повідомило про взяття одночасно з міською санітарно-епідеміологічною службою проб питної води, яку отримують споживачі Макіївки на Донеччині.

Результати експертизи санепідемслужби мають бути готові у понеділок, інформують на підприємстві, тож остаточні висновки про причини отруєння кількох десятків людей можна буде зробити після їхнього аналізу. А до того часу постачальник радить споживачам кип’ятити воду перед вживанням.

Читайте також: Від десятків до сотень: дані про отруєних водою у Макіївці постійно змінюються 

За даними «Води Донбасу», якість води останнім часом погіршилася через зношеність систем водопостачання. Окрім того, раніше споживачі скаржились на поганий запах води, але це явище на підприємстві називають тимчасовим і нешкідливим.

«Нехарактерний запах у питній воді розподільної мережі міста, що зберігається протягом вересня, пов’язаний із сезонним масовим розвитком водоростей у каналі Сіверський Донець–Донбас. Це природний процес, (він – ред.) спостерігається щороку, як правило навесні і восени, який пов’язаний зі зміною температурного режиму в водоймі. З огляду на аномально спекотне літо цього року, розвиток водоростей проходить з посиленою інтенсивністю. У цей період вода підлягає додатковій обробці, передбаченій технологією підготовки питної води», – мовиться у повідомленні.

Раніше представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський заявив, що ймовірною причиною отруєння є використання марганцю замість хлору для дезінфекції води.

Тим часом, «Вода Донбасу» запевняє, що всіх реагентів на очисних підприємствах достатньо.

«У періоди інтенсивного «цвітіння» водоростей в джерелах для усунення сторонніх запахів і присмаків додатково застосовуються перманганат калію і активоване вугілля. На фільтрувальних станціях є запас необхідних реагентів для нормального режиму очищення води. Однак хотілося б підвищити запаси перманганату калію, активованого вугілля і хлору на випадок тривалого періоду погіршення якості води», – написали представники підприємства.

Представники угруповання «ДНР», під контролем якого перебуває Макіївка, на своїх ресурсах пишуть, що причиною отруєння людей стала недостатня дезінфекція води. В.о. керівника угруповання Денис Пушилін заявив, що в справі призначене розслідування. За його словами, на даний момент вода відповідає нормам.

 

your ads here

реагуйте: