КУПУЙ!

На фінансування парламентських партій у проект бюджету-2019 заклали 565,6 мільйона гривень – #Точно

Home  /  Економіка  /  На фінансування парламентських партій у проект бюджету-2019 заклали 565,6 мільйона гривень – #Точно


місце для вашої реклами!

Національне агентство з питань запобігання корупції наступного року планує виплатити 565,6 мільйона гривень парламентським партіям на статутну діяльність. Така інформація міститься в проекті державного бюджету на наступний рік, передає #Точно, проект Радіо Свобода.

Зокрема, у різних пропорціях гроші отримають «Народний фронт», «Блок Петра Порошенка», «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка, «Опозиційний блок» та «Батьківщина».

У 2015 році Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає фінансування партій з держбюджету і вимагає від партій звітувати про надходження і використання коштів. Наразі державне фінансування отримують лише парламентські партії, а з наступних виборів до Верховної Ради – всі політичні сили, які пройдуть бар’єр у 2% від всіх голосів виборців. Тобто партія може не потрапити до парламенту, але матиме можливість отримувати на розвиток кошти з держбюджету.

Цього року стало відомо, що 900 мільйонів гривень виплатили партіям від початку державного фінансування.

За останніми дослідженнями Комітету виборців України, партії витрачають мільйони гривень платників податків на свою рекламу.

your ads here

реагуйте: